Ciasteczka owsiane z MorgenStund

Składniki:

125g masła
150g MorgenStund
130g płatków owsianych
50g migdałów lub orzechów laskowych
100g płynnego miodu
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli
50g czekolady

Stopić masło na małym ogniu. Umieścić w misce MorgenStund (nie gotować), płatki owsiane i migdały, wlać roztopione masło i delikatnie wymieszać. Pozostawić na około 10 minut.

Ubić trzepaczką jajka dodać miód, proszek do pieczenia oraz sól. Dokładnie wymieszać ze schłodzoną mieszanką MorgenStund, oraz dodać pokrojoną na małe kawałki czekoladę.

Na blasze wyłożoną papierem do pieczenia ułożyć po dwie małe łyżeczki mieszanki i piec w temperaturze 175°C przez 12-15 minut. Ilość wystarcza na około 40 ciasteczek.

ciasteczka_owsiane_MorgenStund

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.