Batoniki z kaszką MorgenStund

Składniki:

250 g MorgenStund (nie gotować)
50 g migdałów ziemnych
50 g płatków kokosowych
80 g posiekanych orzechów laskowych
40 g dmuchanego Amarantu
80 g płatków owsianych
100 g masła
100 g płynnego miodu
250ml wody

Stopić masło na małym ogniu. Umieścić wszystkie składniki w misce i polać roztopionym masłem. Na koniec wmieszać miód i wodę. Masę rozprowadzić równomiernie na natłuszczonej blasze, spłaszczyć łopatką do około 0,5 cm grubości. Piec w temperaturze 175°C przez 25 minut. Po upieczeniu, pokroić na małe batoniki. Można ozdobić polewą czekoladową.

Temperatura pieczenia: 175°C
Czas pieczenia: 25 minut.

 

MorgenStund_Riegel

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.