TischleinDeckDich z brokułami, żurawiną i serem feta

Przepis na zdrowy i szybki obiad dla 1 osoby!

Składniki:
5 łyżek (50g), TischleinDeckDich
200ml wody lub bulionu warzywnego
150-200g brokułów
1 cebula (30g)
1 łyżeczka oleju roślinnego lub tłuszczu
25 g sera feta
1-2 łyżki żurawiny
sól, pieprz ziołowy

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Brokuły umyć, podzielić na małe różyczki i gotować w garnku z bulionem warzywnym lub wodą, aż będą al dente. Odstawić, do osobnego naczynia. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem/olejem podsmażyć posiekaną cebulę. TischleinDeckDich gotować krótko w bulionie/wodzie z brokułów. Tuż przed końcem gotowania dodać pokrojony ser feta z żurawiną. Następnie wymieszać składniki, doprawić i podawać z brokułami.

TDD_z_brokulami_zurawina_i_serem_feta

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.