Pizza z TischleinDeckDich

TischleinDeckDich to smaczny posiłek z komosy ryżowej, prosa, ryżu, ziemniaków, marchewki, cebuli, groszku, czerwonej papryki, pora, ziół i przypraw. Jest produktem bezglutenowym, nie zawiera soli oraz żadnych sztucznych dodatków. Wyróżnia się nie tylko swoim wspaniałym smakiem, ale również prostym i łatwym przygotowaniem. Jest to produkt niemieckiej firmy dr. P. Jentschura GmbH.

Przepis na pyszną pizzę z TischleinDeckDich, którą najlepiej robić w tortownicy o średnicy 26 cm.

Składniki:

  • 10 czubatych łyżek (100 g) TischleinDeckDich
  • około 300 ml wody lub bulionu warzywnego
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej
  • sól
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 pomidor
  • 100 g startego sera

TischleinDeckDich przygotować według podstawowej receptury. Schłodzić. Następnie wymieszać z jajkiem i mąką i doprawić solą. Wlać ciasto do wysmarowanej formy i nakłuć widelcem kilka razy. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez dziesięć minut w 200°C (180°C z termoobiegiem).

W międzyczasie, cebulę, paprykę i cukinię pokroić na małe pierścienie i podsmażyć na oleju. Warzywa doprawić solą. Następnie rozłożyć na upieczone wcześniej ciasto, dodać plasterki pomidora i posypać startym serem. Ciasto włożyć z powrotem do piekarnika i piec przez około 15 – 20 minut.

Pizza

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.